2 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Протестувальники проти поліції: під Радою сталася масова бійка. ФОТОРЕПОРТАЖ

Протестувальники проти поліції: під Радою сталася масова бійка. ФОТОРЕПОРТАЖ

  • 17 грудня, 2019 17:44
  • 1
Вранці у вівторок, 17 грудня, під Верховною Радою проходили чотири акції протесту: проти відкриття ринку землі, за спрощення реєстрації автомобілів на єврономерах, на захист «християнських цінностей» і за введення гендерної теорії в систему освіти, а також представники профспілок вимагали не допустити масштабну приватизацію.

Як повідомляє «Новое Время», близько 11 години дня сталися перші сутички. Противники продажу землі облили декількох поліцейських зеленкою, застосували проти них сльозогінний газ і почали встановлювати намети біля Ради. 

Під час конфлікту двох журналістів залили сльозогінним газом, вибили з рук телефон і кинули в їх сторону палиці від наметів.

Поліція заявила, що двох правоохоронців, які намагалися перешкодити встановленню наметів, госпіталізували.

Після полудня зіткнення поновилися. Правоохоронці розібрали і винесли намети. У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки і димові шашки. Знову пішов в хід сльозоточивий газ. Хто саме його застосував, невідомо.

Будівлю Ради, де в цей день проходило пленарне засідання, закрили на вхід і на вихід. Вечірнє засідання парламенту скасували.

Поліція повідомила про затримання «найбільш активних» учасників зіткнень. За даними радника глави МВС, затримані 26 осіб, 17 постраждали.

Фотографії з місця зіткнень



































ФОТО: REUTERS/Valentyn Ogirenko
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Ігор Омельчук
18 грудня, 2019 9:32:20

Стягнув в FB: Нацкурви Авакова побилися з поліцією Авакова. Ставки приймав Космолот Авакова