18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Фотографія пам'ятки з Житомирщини представить Україну на міжнародному конкурсі. ФОТО

Фотографія пам'ятки з Житомирщини представить Україну на міжнародному конкурсі. ФОТО

  • 17 грудня, 2019 16:02
У Києві нагородили переможців української частини найбільшого міжнародного фотоконкурсу пам’яток культурної спадщини для Вікіпедії під назвою «Вікі любить пам’ятки».

До ТОП-10 фотографій конкурсу, за оцінками журі, увійшли світлини пам’яток культури, розташованих у Чернігівській, Чернівецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, АР Крим та місті Києві. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу.

Світлина з Житомирської області зайняла третє місце на конкурсі. Її автором є Дмитро Балховітін. На фото зображена панорама Кармелітського монастиря у Бердичеві.

Фото Дмитра Балховітіна
 

«Завданням конкурсу є створити повну ілюстровану інформаційну базу про культурні пам’ятки світу. Подані фотографії будуть використовуватися у Вікіпедії та інших вікіпроєктах. Також ми прагнемо привернути увагу людей до стану збереження об’єктів культурної спадщини», — зазначає Наталія Тимків, адміністратор української Вікіпедії, член організаційного комітету «Вікі любить пам’ятки».


Варто додати, що у 2019 році учасники української частини конкурсу подали майже 32 тисячі світлин 11 тисяч пам’яток культури України. Участь у конкурсі взяли понад 330 авторів. Цього року Україна — перша у світі із 48 країн-учасниць за кількістю завантажених фото.
 

Інші фотографії, що потрапили в десятку кращих

















Поділитись

Новини по темі: