26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Стрибки з 800 метрів: як житомирські десантники підкорюють небесну блакить. ФОТО

Стрибки з 800 метрів: як житомирські десантники підкорюють небесну блакить. ФОТО

  • 17 грудня, 2019 13:28
Військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та інших військових частин ДШВ в рамках бойової підготовки виконали стрибки з парашутом. Приземлення проходило у селі Сінгури, що поблизу міста Житомира.

Як повідомляє пресслужба Командування Десантно-штурмових військ ЗС України, десантування здійснювалося з транспортно-бойового вертольоту Мі-8 з висоти 600 і 800 метрів.
 

«До вертольоту десантники рухаються бігом, щоб завантаження групи проходило максимально швидко. У бойових умовах швидкість і злагодженість завантаження десанту — це запорука безпеки як екіпажу вертольоту, так і десантників, а значить — і успішного виконання поставленого завдання», — розповідає керівник стрибків майор Петро Маснюк.


Слід зазначити, що напередодні стрибків, десантники пройшли курс повітрянодесантної підготовки, відпрацювали усі елементи наземної підготовки на тренажерах повітрянодесантних комплексів, вивчали матеріальну частину людських десантних парашутів, дії десантників на борту літального апарата, в повітрі та у момент приземлення, а також самостійно виконали укладку своїх парашутів.
 

«Я навіть уявити собі не міг, що в той момент коли я покину борт вертольоту у мене на секунду подих затримається, це неперевершено, така краса і відчуття вільного птаха», — розповідає десантник Дмитро, який вперше стрибнув з парашутом.


Завершилося виконання стрибків традиційною посвятою першоразників у парашутисти.


































ФОТО: ДШВ ЗСУ
Поділитись

Новини по темі: