29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Літня житомирянка віддала шахраям кілька сотень тисяч гривень, повіривши в «грошову реформу»

Літня житомирянка віддала шахраям кілька сотень тисяч гривень, повіривши в «грошову реформу»

  • 12 грудня, 2019 17:17
В Житомирі шахраї ошукали пенсіонерку на кілька сотень тисяч гривень. Як повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області, 86-річна жінка впустила до своєї квартири двох незнайомок, які відрекомендувались представницями соціальної служби, що нібито допомагає пенсіонерам у фінансових питаннях. 
 

"Жінки проінформували стареньку про термінову необхідність обміну грошових купюр, у тому числі іноземної валюти, які нібито мають незабаром вийти з обігу. Літня господиня передала пройдисвіткам усі наявні збереження у доларах США та українських гривнях. Незнайомки, "обмінявши" гроші на пакунки нібито з купюрами нових зразків, поспішили розпрощатися", - інформує поліція.


Пенсіонерка розповіла про пригоду своєму синові, чоловік миттю приїхав до неї і замість справжніх грошей у пакунках виявив сувенірні купюри та звичайний папір. Загальна втрачена сума в еквіваленті національної валюти сягнула кількох сотень тисяч гривень.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство у великих розмірах) ККУ. Наразі проводяться заходи з метою встановлення осіб зловмисниць.

У поліції додали, що через вікові особливості пенсіонерка не змогла запам’ятати і описати жінок, які її ошукали.
Поділитись

Новини по темі: