29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Держава в смартфоні? Уряд запустив бета-версію додатку «Дія»

  • 11 грудня, 2019 16:25
Уряд України запустив бета-версію додатку "Дія", створеного в рамках так званої держави в смартфоні. Перша версія додатку стане у нагоді водіям.

Усі, хто долучаться до тестування, першими матимуть можливість завантажити у свій смартфон водійські права й техпаспорт, інформує "Українська Правда".

"16 грудня ми нарешті запускаємо бета-версію мобільного застосунку "Дія"! А сьогодні починається набір тестувальників, що триватиме 5 днів – до моменту запуску. Але радимо не зволікати: у першій хвилі тестування зможуть взяти участь лише 20 000 українців", - повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.


 

"Ми дуже раді розповісти вам новину: сьогодні ми запускаємо першу чергу бета-тестувальників нашого додатку "Дія", який власне є державою у смартфоні. Це наш такий перший крок. І перші послуги, які будуть у цьому додатку, – це можливість використовувати електронні водійські посвідчення та електронний технічний паспорт – вже реально, офф-лайн, у житті за допомогою додатку.

Також буде можливість через месенджери спілкуватися з державою, задавати питання, отримувати більш сучасними засобами (відповіді). Це – перший крок. Ми паралельно працюємо над наступними послугами – електронними документами. Використання таких документів дозволить отримати нам мільйони користувачів серед українців – і українці відчують масштабно перші етапи трансформації"
, - сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


Допомогла розробити цей додаток компанія EPAM. За словами Федорова, це вперше українські компанії такого масштабу готові допомагати владі.
 

"Вже можна заходити на сайт і залишати заявку: 20 тисяч українців, які є водіями і в яких є технічний паспорт авто, зможуть уже тестувати і давати нам зворотній зв’язок... Ми протестуємо все – і зможемо на промислові масштаби вже запускати його (додаток)

На кожному документі буде QR-код – ви натискаєте на документ, він перевертається, там є QR-код. Підхід "people to people": я зможу перевірити, чи справжнє ваше водійське посвідчення, просто навівши камеру свого телефону на ваш документ – і в своєму додатку побачу образ вашого документа. Тобто зменшується кількість фроду (шахрайства за допомогою цифрових технологій – ред.) або неякісних документів"
, - додав Федоров.


Подати заявку на участь у бета-тестуванні та дізнатись про деталі можна тут: https://team.diia.gov.ua/
Поділитись

Новини по темі: