20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Представники «Епіцентру» проводять рекультивацію забруднених ґрунтів, вивезених з житомирської нафтобази. ФОТО

Представники «Епіцентру» проводять рекультивацію забруднених ґрунтів, вивезених з житомирської нафтобази. ФОТО

  • 11 грудня, 2019 8:35
Компанія "Нова Лінія", що займається будівництвом гіпермаркету "Епіцентр", проводить рекультивацію забруднених ґрунтів, вивезених з території нафтобази. Наразі тривають активні роботи на об'єкті поблизу Житомирського аеропорту ім. С.П. Корольова.

10 грудня у Житомирі пройшла нарада за участю голови ОДА, екологічної служби та відповідного управління ОДА, під час якої представники компанії доповіли про результати роботи. 


 

"Члени Громадської ради при ОДА вважають, що процес відбувається із порушеннями, тому прийняв рішення виїхати на місце робіт та побачити все на власні очі", - зазначив Бунечко.


Після виїзду на ділянку голова ОДА заявив, що процес рекультивації відбувається в межах чинного законодавства, без жодних правопорушень. 

"При цьому питання залишається на постійному контролі", - додав Віталій Бунечко.

Як повідомляв "Журнал Житомира", на території колишньої нафтобази поруч з залізничним вокзалом почали будувати гіпермаркет "Епіцентр". Під проведення робіт з території почали вивозити просякнутий нафтопродуктами ґрунт. Спочатку його складували поблизу ринку "Малинський", пізніше ґрунт вивозили в район аеропорту. "Нова лінія" спільно з державним підприємством "Науково-дослідний інститут нафтопереробної та нафтохімічної промисловості "МАСМА" зобов’язалися виконати комплекс природоохоронних заходів щодо забрудненого нафтопродуктами ґрунтів на території нового будівництва торговельного комплексу та провести роботи з рекультивації земельної ділянки біля аеропорту у Житомирі.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 26 липня депутати мінімальною кількістю голосів ухвалили рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво гіпермаркету мережі "Епіцентр". Загальна площа ТЦ "Епіцентр" у Житомирі складатиме понад 18000 кв. м. Це буде один з найбільших торговельних центрів компанії в Україні.







Поділитись

Новини по темі: