28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині судитимуть митників, які допомогли підприємцю заощадити майже 1 млн грн

На Житомирщині судитимуть митників, які допомогли підприємцю заощадити майже 1 млн грн

  • 3 грудня, 2019 17:11
Службових осіб житомирської митниці обвинувачують у зловживанні службовим становищем, унаслідок чого бюджету заподіяно збитків на суму майже 900 тис. грн. Про це "Журналу Житомира" повідомили у пресслужбі прокуратури Житомирської області.
 

"Органом досудового розслідування установлено, що в травні 2019 року службовими особами одного із суб’єктів господарювання до відділу митного оформлення №2 митного посту "Коростень" Житомирської митниці ДФС було подано 13 додаткових митних декларацій для оформлення зміни класифікації бітуму на бітумну суміш, які мають різні ставки ввізного мита ... Службовими особами зазначеного митного посту умисно, в інтересах суб’єкта господарювання, не було здійснено контроль правильності класифікації товару при оформленні додаткових митних декларацій", - інформує прокуратура.


Унаслідок таких неправомірних дій державному бюджету заподіяно збитків на загальну суму 891,3 тис. грн.

"У ході досудового розслідування, яке проводилось слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, зібрано достатньо доказів, які підтверджують незаконні дії працівників митниці", - додають у прокуратурі.

30 листопада обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1, ч.2 ст.364 КК України скеровано до суду для розгляду по суті. Справу розглядатиме Коростенський міськрайонний суд.
Поділитись

Новини по темі: