29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Опубліковані проєкти пам'ятників воїнам АТО. Житомиряни можуть повпливати на те, який з них встановлять у центрі міста. ФОТО

Опубліковані проєкти пам'ятників воїнам АТО. Житомиряни можуть повпливати на те, який з них встановлять у центрі міста. ФОТО

  • 2 грудня, 2019 10:40
Житомирська міська рада опублікувала проєкти пам'ятних знаків воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на сході України.

Як повідомляв "Журнал Житомира", пам'ятник встановлять у центрі Житомира, в сквері на вулиці Перемоги.

Житомиряни можуть повпливати на вибір і та проголосувати за найкращий, на їх думку, проєкт. На вибір пропонується 3 проєкти, проголосувати можна за посиланням. Голосування продовжиться до 9 грудня.
 

Композиція "Шлях до перемоги"


Гранітний монумент. З лицьового боку монументу зображена бронзова фігура солдата, що символізує пам'ять про  всіх воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Вертикальна композиція вказує шлях до незалежності і свободи. На завершення - сонце, проміння якого пробивається на всю карту-територію України, що символізує світле майбутнє нашої держави.
 

Композиція "Меч-сила"


Виконана у вигляді символічного "меча" - сили українського народу. Має огляд з усіх сторін. Увагу акцентовано на двох домінантах: з головної фасадної сторони відкривається огляд на воїнів - захисників вітчизни на Сході України, з іншої - на воїнів попередніх поколінь, які виборювали незалежність нашої держави у всі часи.
 

Композиція "Янгол-охоронець"

На гранітному п'єдесталі зображено фігуру янгола-охоронця, в руках якого щит, як захист, та меч, готовий в будь-який момент нанести удар по ворогу. П'єдестал має чотири грані. На кожній грані є ніша з зображенням воїна збройних сил України, лікаря, волонтера, добровольця. Пам'ятний знак вшановує всіх, хто став на захист  нашої держави і тих, хто поклав своє життя  за незалежність України.

Нагадаємо, у вересні мерія вже проводила аналогічне онлайн-голосування, тоді можна було обрати 1 з 5 проєктів.
Поділитись

Новини по темі: