19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Спійманий на хабарі, але продовжить працювати в мерії: суд в Житомирі поновив на посаді Юрія Мостовича

Спійманий на хабарі, але продовжить працювати в мерії: суд в Житомирі поновив на посаді Юрія Мостовича

  • 27 листопада, 2019 13:23
Житомирський окружний адміністративний суд поновив на посаді звільненого начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради Юрія Мостовича, який у травні був затриманий під час отримання хабара.

Відповідне рішення суду оприлюднене 25 листопада, передає Житомир інфо.
 

«Позов мотивовано тим, що він займав посаду начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради, однак міським головою винесено розпорядження «Про припинення служби в органах місцевого самоврядування ОСОБА_1» та з 29.07.2019 позивача звільнено із займаної посади за порушення Присяги посадової особи місцевого самоврядування. Вказує, що підставами для звільнення слугувало його затримання 06.05.2019 працівниками правоохоронних органів за підозрою у отриманні неправомірної вигоди, та притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння злочину передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України, при цьому наголошує, що встановлення вини особи без дотримання прав на справедливий суд є істотним порушенням вимог міжнародного законодавства. Крім того, вважає своє звільнення незаконним та проведеним із грубим порушенням вимог чинного законодавства, оскільки в той час перебував у відпустці», - йдеться у рішенні суду.


У матеріалах суду зазначається, що Юрій Мостович після затримання з хабарем відповідно до ухвали Корольовського районного суду з 10.05.2019 був відсторонений від посади начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради строком на 2 місяці. 10 липня він звернувся до міського голови Сергія Сухомлина із заявою про відновлення його на посаді та цього ж дня подав міському голові заяву про надання щорічної відпустки з 11.07.2019 до 03.08.2019. розпорядженням мера від 10 липня 2019 року відпустка Юрію Мостовичу була надана.

Суд повністю задовольнив позивні вимоги Юрія Мостовича і зобов'язав Житомирську міську раду поновити його на посаді начальника управління житлового господарства, нарахувати та виплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 29.07.2019 до 12.11.2019.

Крім того, міська рада має сплатити витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 5517 гривень.

Нагадаємо, 6 травня в Житомирі під час отримання хабара в розмірі 1000 доларів було затримано Юрія Мостовича - начальника Управління житлового господарства ЖМР. За інформацією СБУ, чиновник мерії вимагав хабара від представників комерційних структур-переможців торгів на проведення за бюджетні кошти робіт по ремонту об'єктів комунальної власності міста. 26 липня 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про звільнення Юрія Мостовича. Чергове засідання у справі призначене на 28 січня 2020 року.

Поділитись

Новини по темі: