27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Облрада хоче розширити Житомирський музей космонавтики і просить у міста додаткову земельну ділянку

Облрада хоче розширити Житомирський музей космонавтики і просить у міста додаткову земельну ділянку

  • 27 листопада, 2019 8:47
Обласна рада просить мерію передати будівлю колишнього КВЖРЕП №16 по вулиці Івана Франка, 22 у власність області. Аргументують тим, що планують розширяти музей космонавтики. 

Про це під час засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету повідомила заступник міського голови Світлана Ольшанська, передає Вголос.zt.
 

«Згідно із листом, обласна рада планує розширювати музей, адже 2020-й рік оголошений роком космонавтики. Навряд чи вони використовуватимуть це приміщення. Напевно, вони будуватимуть щось нове», – сказала Ольшанська.


За її словами, будівля знаходиться по сусідству із музеєм, тому будівлю і земельну ділянку просять передати музею. Втім, депутати запропонували на наступне засідання комісії запросити представників облради.

«Виходить гра в одні ворота. Ми їм постійно передаємо своє майно і ділянки. А приміщення Корольовської та Богунської районних рад, наприклад, вони віддавали нам не надто охоче», – обурився депутат Василь Шевченко.

Він запропонував у подібних питаннях застосовувати процедуру обміну. Крім того, вимагати від облради гарантійний лист щодо того, що ділянку використають саме під розширення музею.

Світлана Ольшанська зауважила, що музей космонавтики — це окраса Житомира. І всі іноземні делегації та гостей Житомира в першу чергу везуть саме туди. Однак погодилася звернутися до голови обласної ради із проханням направити свого представника на наступне засідання комісії.

Як повідомляв «Журнал Житомира», у Житомирській області 2020-й оголосили роком Музею космонавтики.
Поділитись

Новини по темі: