23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі світлофори переводять на «зелену хвилю», поки в тестовому режимі

У Житомирі світлофори переводять на «зелену хвилю», поки в тестовому режимі

  • 22 листопада, 2019 17:41
У Житомирі вже кілька тижнів тестують автоматизовану систему керування дорожнім рухом. Завдяки спеціальному програмному забезпеченню працівники комунального підприємства «Міськсвітло» можуть керувати більшістю світлофорів у Житомирі та навіть запустили так звану «зелену хвилю».

Як пише Житомир лайф, «зелена хвиля» працює в тестовому режимі і поки лише на вулиці Перемоги.

Що ж таке «зелена хвиля»та як у неї потрапити. Це спеціальний режим роботи світлофорів, підлаштувавшись під який автівки можуть проїхати повз них на зелений колір без тривалого простоювання. У Житомирі її тестують вже понад 2 тижні.



Керівник «Міськсвітла» переконує, що завдяки програмному комплексу покращиться життя не тільки водіїв, а й самих працівників комунального підприємства. Адже багато проблем з міськими світлофорами можна буде вирішити дистанційно. Для прикладу, можна відстежити де знаходиться неробочий світлофор, та що з ним не так та одразу ж відправити на місце ремонтну групу.

Щоправда, для того, аби запровадити «зелену хвилю» на всіх вулицях міста необхідно придбати програмне забезпечення, оскільки програма, якою користуються працівники «Міськсвітла», належить київській фірмі. Тому використовувати її можна буде тимчасово.

За словами директора підприємства, вартість програмного комплексу, який зможе керувати міською мережею світлофорів, обійдеться у пів мільйона гривень. Втім, для того, щоб система почала працювати, одного програмного забезпечення не досить. Доведеться купити обладнання для частини світлофорів, а це вже зовсім інша сума. Реалізація такого проєкту обійдеться міському бюджету приблизно у 5 мільйонів гривень.

Працівники комунального підприємства вже передали необхідні підрахунки для управління транспорту. Чи знайдуться кошти на запровадження такої системи у Житомирі вирішуватимуть уже депутати міської ради.
Поділитись

Новини по темі: