29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В'їзному знаку в Житомир влада хоче знову «дописати» вік міста

В'їзному знаку в Житомир влада хоче знову «дописати» вік міста

  • 22 листопада, 2019 13:52
Біля в’їзного знаку у Житомир з боку Бердичева, який раніше «розказував» про вік міста, планують знову додати цифри. Як повідомляв «Журнал Житомира», кілька років тому цифри біля знака були зняті, адже нікому було виготовити нові на позначення віку міста. 

Ідея календаря втратилася, проте влада знову розглядає можливість встановлення цифр. Про це в коментарі сайту Житомир інфо розповів начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.
 

«Спочатку це був пам’ятний знак на честь 1100-ліття Житомира, потім він перетворився на «календар». Цей знак належав товариству «Житомирагробудіндустрія», що там, біля знака, і знаходився. За свої ж кошти підприємство виготовляло нам ці цифри. Декілька років тому в нас виникли проблеми: вони відмовилися їх виготовляти, ми зробили замовлення в інших місцях. Але і там виготовляти їх відмовилися, навіть за гроші. Тому цифри зняли взагалі, адже ідея календаря втратилася», – повідав Олександр Марцун.


Нині цифри, що раніше стояли біля знака, зберігаються у КП «Експлуатація штучних споруд».

«Зараз стоїть питання щодо відновлення цього знака, є варіанти: поставити 1100 або продовжувати вести його як календар, щоб кожен рік змінювати цифру. Раніше все це виконувалось на спонсорських засадах. А на 2020 рік ми будемо пропонувати виділити спеціальні кошти, тому що безкоштовно ту цифру ніхто не виготовлятиме. Тому ми дамо свої пропозиції депутатам, якщо вони погодяться, то відновимо цей знак», – поінформував начальник управління комунального господарства.

Варто додати, в 2020 році Житомиру виповниться 1136 років. Починаючи з наступного року день міста відзначатимуть у травні.
Поділитись

Новини по темі: