28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Залізничний лайфхак: з приватного локомотива створили двійника тепловоза УЗ, щоб безкоштовно відремонтувати

Залізничний лайфхак: з приватного локомотива створили двійника тепловоза УЗ, щоб безкоштовно відремонтувати

  • 20 листопада, 2019 15:36
Компанія "Укрзалізниця" проінформувала про незвичайний злочин: в Житомирській області в Коростенському локомотивному депо за кошти "Укрзалізниці" спробували відремонтувати приватний локомотив. За інформацією "УЗ", з приватного локомотива зробили "двійника" аналогічного тепловоза "Укрзалізниці", перебивши номери агрегатів.
 

"Було встановлено, що зазначений локомотив належить приватній організації. Але договірні відносини з власниками локомотиву не були оформлені. Тобто посадові особи дирекції, зловживаючи своїми службовими обв’язками, безпідставно допустили до ремонту локомотив та за рахунок коштів Укрзалізниці ремонтували його", — повідомив Олег Назарук, директор департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця".


Керівник департаменту безпеки також додав, що більшість номерів агрегатів рухомого складу були перебиті, а деякі взагалі знищені.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування. Наразі слідчими органами вирішується питання про накладення арешту на локомотив, вартість якого становить 450 тис. доларів.
Поділитись

Новини по темі: