19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир і область розпочали підготовку до святкування 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Житомир і область розпочали підготовку до святкування 150-річчя від дня народження Лесі Українки

  • 20 листопада, 2019 11:01
У Житомирі днями відбулося перше засідання оргкомітету з підготовки відзначення в області 150-річчя від дня народження видатної письменниці, поетеси та громадського діяча Лесі Українки.

Влада області серйозно підійшла до відзначення ювілею, заздалегідь почавши підготовку. 

За інформацією обласної ради, членами оргкомітету було опрацьовано низку питань, складено план заходів та окреслені наступні кроки. Масштабні заходи заплановано і на батьківщині славетної поетеси – в Новограді-Волинському, і в Житомирі.
 

"Основним завданням для області є реконструкція Новоград-Волинського літературно-меморіального музею Лесі Українки. Згідно з  проєктно-кошторисною документацією, яка наразі розробляється,  орієнтовна вартість будівельних робіт складає 17 млн. 600 тис. грн. На виготовлення проєктно-кошторисної документації у травні поточного року обласна рада своїм рішення виділили 600 тис. грн", - зазначають в обласній раді.


Член оргкомітету, депутат обласної ради Олена Галагуза запропонувала у рамках підготовки до відзначення ювілею Лесі Українки в Житомирі створити на будинках серію муралів, присвячених як самій поетесі, так і її творчості.

Відзначення 150-річчя з дня народження нашої землячки відбудеться 25 лютого 2021 року. 
Поділитись

Новини по темі: