19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині чиновники переплатили понад мільйон гривень при закупівлі шкільних комп'ютерів

На Житомирщині чиновники переплатили понад мільйон гривень при закупівлі шкільних комп'ютерів

  • 19 листопада, 2019 8:42
На Житомирщині голову тендерного комітету райвідділу освіти обвинувачують у службовій недбалості, яка призвела до завищення ціни закупівлі комп’ютерів на 1,2 млн грн. Про це "Журналу Житомира" повідомляє прокуратура Житомирської області. 
 

"За версією слідства, голова тендерного комітету, будучи службовою особою, наділеною організаційно-розпорядчими функціями, не використала об'єктивну можливість щодо ініціювання на засіданнях тендерного комітету питання відміни процедури закупівлі через невідповідність тендерної документації Закону України "Про публічні закупівлі". Також нею не було вивчено цінові пропозиції для визначення оптимальної вартості комп’ютерного обладнання, яке закуплялося для загальноосвітньої школи", - йдеться у повідомленні.


За інформацією прокуратури, тендери проходили у 2016 та 2017 роках. За 23 комп’ютери та 22 ноутбуки заплатили 3,1 млн грн. Тобто середня вартість однієї одиниці техніки складає майже 70 тис. грн.

"Унаслідок таких дій на закупівлю 45 одиниць комп’ютерної техніки для школи переможцю торгів було безпідставно перераховано із бюджету 1,2 млн грн", - додають у прокуратурі. 

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).
Поділитись

Новини по темі: