26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Перед житомирським політехом встановлять 25-метрову «Ейфелеву вежу»

Перед житомирським політехом встановлять 25-метрову «Ейфелеву вежу»

  • 18 листопада, 2019 17:47
Навпроти університету «Житомирська політехніка» встановлять 25-метрову копію Ейфелевої вежі, яку подарував підприємець з Коростеня. Крім того, навколо споруди керівництво навчального закладу планує створити парк технологічного розвитку. 

Про це в коментарі сайту Житомир.Life розповів ректор університету Віктор Євдокімов.

Керівництво Житомирської політехніки вже навіть оголосило тендер на створення скверу та встановлення «Ейфелевої вежі». Очікувана вартість, вказана у тендерній документації, становить 720 тис. грн.

Що ж до фінансування проєкту, то за словами Віктора Євдокімова, 50% вартості планують виділити з університетського бюджету, іншу ж частину коштів проситимуть з бюджету області. Якщо ж в обласному бюджеті коштів не знайдеться, шукатимуть інші способи фінансування.

Відповідно до проєкту, «Ейфелеву вежу» хочуть встановити на декоративній бетонній підставці. Також під спорудою створять гравюру: карту Європи з вказівками відстані від Житомира до усіх європейських столиць.

Як пояснив ректор житомирського університету, розмістять вежу на газоні навпроти навчального закладу. У майбутньому сквері встановлять сучасне освітлення, покладуть тротуарну плитку, а також встановлять декоративні лавки.

Нагадаємо, раніше зменшену копію Ейфелевої вежі планували встановити в Житомирі в парку імені Гагаріна.

Поділитись

Новини по темі: