19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В одному з мікрорайонів Житомира можуть встановити напівпідземні контейнери для збору сміття

В одному з мікрорайонів Житомира можуть встановити напівпідземні контейнери для збору сміття

  • 18 листопада, 2019 12:40
У Житомирі у мікрорайоні Малікова (Хмільники) можуть встановити напівпідземні контейнери для розподільного збору відходів.  Про це говорили у Житомирській міській раді під час засідання житлово-комунальної комісії.

На зустрічі був присутній представник приватної компанії, яка займається установкою таких контейнерів, передає Times.Zt.
 

«В Україні ми працюємо вже 10 років, в Житомирі також раніше працювали, тому маємо досвід. Декілька років тому ми разом Юрієм Антиповим, який тоді був радником мера Житомира, розробили проект впровадження напівпідземних контейнерів на Малікова. Але він був відкладений міською радою через брак фінансування. За цей час ми набралися досвіду з установки, продажу та реалізації таких контейнерів по Україні. Наприклад, у Чернігові ми вже встановили 100 контейнерів тільки у поточному році. В перспективі, влада міста готова разом з нами повністю замінити сміттєві контейнери по всьому місту», — сказав представник житомирської компанії Elkoplast-Україна.


На комісії також розглянули варіант підземних контейнерів, проте їх вартість значно вища і взимку така система буде блокуватися через сніг, лід та намерзання. У напівпідземних контейнерах поміщається максимум 1 тонна сміття, тому для вилучення відходів не знадобиться важкий кран. 

Для вивозу такого сміття фірма пропонує спеціально оснащену машину МАЗ вартістю у 3,5 млн грн. Ця машина за раз забирає вміст двох баків, тобто близько 2 тонни сміття.
 

«Один такий напівпідземний контейнер замінює три звичайних. Він нейтралізує неприємні запахи навколо себе, а також закриває доступ до вмісту тварин та людей без постійного місця проживання. Вирішується ще одна проблема — розкидане повсюду сміття звісно зникне. Встановлення таких контейнерів — це успішний європейський досвід, за цим майбутнє», — пояснив представник компанії. 


Вартість одного такого контейнерного майданчика складає близько 70-80 тис. грн та не включає вартість проєктної документації й установки. Члени комісії одноголосно проголосували, щоб винести рекомендацію для розгляду питання на сесії міської ради.
Поділитись

Новини по темі: