19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Розтрата 780 тисяч: у Житомирі судитимуть заступницю міського голови

Розтрата 780 тисяч: у Житомирі судитимуть заступницю міського голови

  • 18 листопада, 2019 8:19
У Житомирі судитимуть заступницю міського голови Марію Місюрову за зловживання під час закупівлі медичного устаткування до місцевих лікарень, внаслідок чого бюджет втратив понад 780 тисяч гривень

Як повідомляє прокуратура Житомирщини, чиновницю міської ради обвинувачують у тому, що у 2017 році тендерним комітетом під її головуванням як начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради (на той час обіймала таку посаду) при визначенні переможців конкурсу щодо закупівлі за бюджетні кошти діагностичного обладнання на загальну суму майже 5,2 млн грн порушено вимоги чинного законодавства. 
 

"Зокрема, не додержано вимог п. 2 ст. 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо додержання режиму економії використання бюджетних коштів, а також принципу максимальної економії та ефективності здійснення закупівель, унаслідок чого бюджету завдано шкоди майже на 790 тис грн", - інформує прокуратура.


Ще одного фігуранта справи - керівника департаменту медичного обладнання приватного товариства - обвинувачують у заволодінні цими бюджетними коштами.

"Відповідно до укладених з Управлінням охорони здоров’я міськради за результатами конкурсних торгів виконавець порушив законодавство, яке регламентує ціноутворення на вироби медичного призначення, що закуповують за бюджетні кошти, та завищив вартість медичної техніки на загальну суму 783 492 грн", - додають у прокуратурі.

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб у кримінальному провадженні за ч. 2. ст. 367 та, відповідно, за ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України. Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира. Прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення.
Поділитись

Новини по темі: