19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Епіцентр» у Житомирі на території колишньої нафтобази проведе очищення ґрунтів

«Епіцентр» у Житомирі на території колишньої нафтобази проведе очищення ґрунтів

  • 15 листопада, 2019 8:58
На території колишньої нафтобази у Житомирі, де будується будівельний гіпермаркет "Епіцентр", проведуть комплекс природоохоронних заходів для очищення ґрунтів. Про це домовилися 14 листопада під час зустрічі влади Житомира та області з представниками приватного акціонерного товариства "Нова лінія", що входить до групи "Епіцентр".

"У ході зустрічі домовилися, що компанія "Нова Лінія" проведе роботи з очищенню ґрунтів від залишків нафтопродуктів та проведе рекультивацію", – зазначає голова ОДА Віталій Бунечко.

Як повідомляв "Журнал Житомира", на території колишньої нафтобази поруч з залізничним вокзалом почали будувати гіпермаркет "Епіцентр". Під проведення робіт з території почали вивозити просякнутий нафтопродуктами ґрунт. Спочатку його складували поблизу ринку "Малинський", пізніше ґрунт вивозили в район аеропорту.

На засіданні робочої групи заступник генерального директора ТОВ "Епіцентр-К" Дмитро Байдюк доповів про те, що ґрунти, які вивозили з ділянки будівництва, вже повернули назад з двох земельних ділянок. 

"Нова лінія" спільно з державним підприємством "Науково-дослідний інститут нафтопереробної та нафтохімічної промисловості "МАСМА" зобов’язуються виконати комплекс природоохоронних заходів щодо забрудненого нафтопродуктами ґрунтів на території нового будівництва торговельного комплексу та провести роботи з рекультивації земельної ділянки біля аеропорту у Житомирі.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 26 липня депутати мінімальною кількістю голосів ухвалили рішення про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво гіпермаркету мережі "Епіцентр". Загальна площа ТЦ "Епіцентр" у Житомирі складатиме понад 18000 кв. м. Це буде один з найбільших торгівельних центрів компанії в Україні.
Поділитись

Новини по темі: