26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • «Нафтогаз» підвищив ціну на газ для населення: скільки будемо платити

«Нафтогаз» підвищив ціну на газ для населення: скільки будемо платити

  • 12 листопада, 2019 15:57
У листопаді ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах, складе 4 899,00 грн за тисячу кубометрів. Про це повідомляє Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України".

Ця цифра найнижча від 2016 року на газ для населення в листопаді, однак на 14,65% вища за вартість блакитного палива у жовтні. Ціна у 4 899 гривень не враховує ПДВ, націнку газзбутів та транспортні витрати. 

Водночас у компанії зауважили, що споживачі, які скористалися пропозицією від Нафтогазу "Газовий запас", заощадять свої гроші при оплаті за газ у листопаді.

У компанії нагадали, що ціна газу для населення в Україні зараз визначається за формулою, яка відображає ринкові ціни з двомісячним відставанням. 

Формула міститься в постанові уряду від 3 квітня 2019 року № 293 та діє до кінця 2019 року. Для визначення ціни газу для потреб населення та інших споживачів, що отримують газ на регульованих умовах (ПСО), "Нафтогаз" вибирає найнижчий рівень серед 4 визначених урядом варіантів – ціни "Нафтогазу" для комерційних споживачів за минулий місяць, дані Мінекономрозвитку щодо середньої митної вартості газу за минулий місяць, середньозваженої ціни на українській енергетичній біржі й ціни за урядовою постановою №867 від 19 жовтня 2018 року. 

У цьому місяці найменшою виявилася ціна "Нафтогазу" для комерційних споживачів на умовах передоплати.
Поділитись

Новини по темі: