25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Втопили в кар'єрі, щоб забрати автомобіль: на Житомирщині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві

Втопили в кар'єрі, щоб забрати автомобіль: на Житомирщині розпочався суд над підозрюваними у вбивстві

  • 8 листопада, 2019 8:56
На Житомирщині почався суд над двома чоловіками, яких звинувачують у тому, що вони підсипали водієві снодійне і втопили його, щоб відібрати і продати недорогу іномарку. Чоловіки своєї провини не визнають.

Обидвоє обвинувачуваних - учасники АТО. Олександр Плотіцин - розвідник з 95-тої бригади, який був поранений у ногу та живіт, має дві контузії. Після лікування знову пішов на передову і служив в "Айдарі". Віктор Сліпак у складі 28 бригади воював під Мар'їнкою та Сєвєродонецьком, йдеться у сюжеті ТСН

На перше засідання суду Олександра Плотіцина та Віктора Співака привели у кайданках під конвоєм. Під вартою вони майже рік. Їх підозрюють у жорстокому вбивстві 34-річного хмельниччанина.

"Злочин був скоєний у місті Коростишеві, а ми перебували в Одесі", - каже Олександр Плотіцин.

Участь у засіданні по відеозвязку взяв батько вбитого. Він каже, що син поїхав у Бердянськ купувати авто на єврономерах, але додому так і не повернувся. Машина коштувала три тисячі доларів. 

Через тиждень тіло хмельниччанина спливло у кар'єрі під Коростишевом. 

"У нього були зв'язані руку і ноги, а до шиї був прив'язаний камінь", - каже прокурор Олена Бондарчук.
 


Слідство встановило, що водій на придбаній автівці поблизу Миколаєва узяв двох попутників. Коли він зупинилися на заправці випити кави, то чоловіки підсипали йому сильне снодійне, щоб відібрати і перепродати його телефон і машину. 
 

"У крові потерпілого була речовина "Азолептол". Це таблетки, які які викликають сонливий стан і їх передозування призводить до коми", - каже Олена Бондарчук. 


У висновку експертів причина смерті - це утоплення. Саме тому втопили його ще живим.

На відеовідтворенні підозрювані показують, як топили водія. Правоохоронці кажуть, що чоловіки зізналися у вбивстві. Але на засіданні обоє підсудних твердять, що дали покази через тиск на своїх рідних. Чоловіка не вбивали. 

"Він нас підвіз до Вінниці. Ми з ним розрахувалися і все", - каже Віктор Співак.

Обвинувачуванні запевняють, що не були у матеріальній скруті, щоб піти на вбивство заради недорогої євробляхи. 
 

"Ми були в Одесі, що підтверджують люди, свідки. Гроші ми нібито вкрали, телефон і машину продали. Але де ці телефони, де ця машина, кому її продали", - каже обвинувачуваний у вбивстві Віктор Співак. 


Слідчі справді не знайшли ні машини, ні телефона, які підозрювані нібито продали. Утім, обинувачення стверджує, що і без того доказів достатньо. Тільки назвати їх поки що не можуть.

"Вони визнавали свою провину під час досудового розслідування, але вже три рази їх покази змінилися", - каже Олена Бондаренко. 

Санкція статті, за якою судять чоловіків, передбачає до 15 років або пожиттєве ув'язнення.
Поділитись

Новини по темі: