19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Від 7 до 11 років за ґратами: житомирський суд оголосив вирок у справі про побиття рабина

Від 7 до 11 років за ґратами: житомирський суд оголосив вирок у справі про побиття рабина

  • 6 листопада, 2019 14:39
Корольовський районний суд міста Житомира ухвалив вирок у справі про побиття та пограбування рабина, яке сталося в обласному центрі ще в жовтні 2016 року.

Вирок оприлюднений 1 листопада в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Житомир інфо.

Обвинувачених за ч. 4 ст. 187 КК України (Розбій) було четверо: двоє чоловіків, уродженців Закарпатської області, раніше судимих, та двоє дівчат – уродженка м.Фастів Київської області та неповнолітня уродженка м.Жмеринка Вінницької області, які раніше до кримінальної відповідальності не притягалися.

Старший з чоловіків (ОСОБА_1), який був неодноразово засуджений, зокрема – за хуліганство та тяжкі тілесні ушкодження, отримав покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Молодший (ОСОБА_2), який вчинив новий умисний злочин під час іспитового терміну за попереднім вироком суду, отримав 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Дівчатам — неповнолітній (ОСОБА_3) та трохи старшій (ОСОБА_4) призначили покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

З кожного із засуджених стягнули на користь держави по 14 тис. 636 грн 56 коп. процесуальних витрат, пов`язаних із залученням експертів.

Також суд врахував цивільний позов сина потерпілого до всіх обвинувачених про стягнення на його користь 16807 грн 80 коп. матеріальної шкоди (вартість викраденого телефону Iphone 6S та вкрадені кошти) та з кожного з обвинувачених по 500 000 грн моральної шкоди.

Корольовський райсуд задовольнив ці вимоги частково: матеріальна шкода підлягає задоволенню лише на суму викрадених грошей 1 553 грн 33 коп., бо телефон був речовим доказом і його повернуть сину потерпілого, а розмір моральної шкоди зменшили вп’ятеро.

На вирок суду може бути подана апеляція до Житомирського апеляційного суду через Корольовський районний суд м. Житомира протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, 7 жовтня 2016 року біля залізничного вокзалу в Житомирі виявили непритомного чоловіка, з видимими тілесними ушкодженнями. Він був негайно госпіталізований в реанімаційне відділення обласної лікарні, де у нього діагностовано складні травми голови і мозку. Пізніше стало відомо, що потерпілий - громадянин Ізраїлю, 1953 року народження, рабин руху Хабад. 16 жовтня 2016 року на автовокзалі м. Житомира поліцейські затримали 4 осіб причетних до нападу на громадянина Ізраїлю.
Поділитись

Новини по темі: