29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Побили, а потім спалили в печі: закінчено розслідування вбивства 5-річної Даші Макарчук

Побили, а потім спалили в печі: закінчено розслідування вбивства 5-річної Даші Макарчук

  • 5 листопада, 2019 12:33
  • 1
Правоохоронці закінчили розслідування вбивства 5-річної Даші Макарчук. Перед судом постануть мати та батько дівчинки, яких звинувачують у жорстокому вбивстві. 

Досудовим розслідуванням установлено, що злочин скоєно у серпні 2018 року у селі Листвин Овруцького району. Рідний батько 5-річної дівчинки під час сварки вдарив її кулаком, від чого дитина втратила свідомість і впала. 

"При цьому мати, будучи у злочинній змові з батьком, сприяючи вчиненню жорстокої розправи над донькою, приховала тіло дівчинки", - пояснюють у прокуратурі Житомирської області.

Виявивши, що дитина померла, батько розпалив у будинку вогонь у печі, спалив тіло доньки, а попіл і рештки викинув у річку.
 

 
У подальшому горе-батьки приховали смерть своєї малолітньої доньки, яка до того ж мала статус дитини з інвалідністю, та, підробивши офіційні документи, використали їх для одержання соціальних виплат.
 

"Протягом серпня 2018 - травня 2019 року незаконно отримали із державного бюджету соціальну допомогу як малозабезпечена сім’я, а також допомогу по догляду за дитиною з інвалідністю віком до 18 років, на загальну суму понад 43 тис грн", - інформує прокуратура.




Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті. Зокрема, стосовно батька – за п.п.2,12 ч.2 ст.115, ч.1 ст.190 КК України, та стосовно матері – за п.п.2,12 ч.2 ст.115, ч.1 ст.190, ч. 1 та ч.4 ст. 358 КК України.

Батькам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 28 травня у Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області повідомили про вбивство 5-річної Даринки Макарчук. За інформацією правоохоронців, батьки вбили свою 5-річну дитину. Загибла дівчинка раніше була вилучена із своєї сім’ї і певний час проживала у прийомній родині. Однак минулого року рішенням суду була повернута біологічним батькам. Виконком Житомирської міськради вимагає покарати винних у трагедії "активістів". З приводу трагедії висловився міський голова Житомира Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

5 листопада, 2019 16:54:23

А посібникам що?