19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі півсотні активістів прийшли до будівлі Нацполіції з питанням: «Хто замовив Катю Гандзюк?»

У Житомирі півсотні активістів прийшли до будівлі Нацполіції з питанням: «Хто замовив Катю Гандзюк?»

  • 5 листопада, 2019 8:45
4 листопада у Житомирі півсотні активістів взяли участь в акції пам'яті Каті Гандзюк "Рік без Каті". Акцію розпочали о 19 годині на Майдані Корольова. Потім учасники заходу із запаленими лампадками пройшли містом на Старий бульвар до будівлі Головного управління Нацполіції у Житомирській області. 

Як передає УНІАН, учасники акції тримали гасла з надписами: "Україна питає: Хто замовив Катю Гандзюк?", а також фото Гандзюк. 

Вже на Старому бульварі, де акцію продовжили, активісти казали, що організатори та замовники вбивства Катерини усе ще не покарані та закликали правоохоронців вжити заходів для того, щоб винних притягнули до відповідальності та засудили. Під час заходу діяв "вільний мікрофон", де кожен бажаючий міг висловити власну позицію, що і відбулося.

Так, зокрема, на заході нагадали, що такі акції пам’яті проведені сьогодні по всій Україні та за її межами. 

Довідка. Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні. У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили. 6 червня суд засудив організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.



















ФОТО: Євромайдан Житомир
Поділитись

Новини по темі: