26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області заради видобутку бурштину викопали величезний кар'єр. ФОТО

У Житомирській області заради видобутку бурштину викопали величезний кар'єр. ФОТО

  • 4 листопада, 2019 8:03
У Житомирській області приватне товариство на землях сільськогосподарського призначення облаштувало кар’єр та незаконно видобувало бурштин. Про це "Журналу Житомира" повідомили у прокуратурі Житомирщини.
 

"Установлено, що товариство з обмеженою відповідальністю на землях із цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що поблизу села Замисловичі Олевського району, розробило кар’єр глибиною щонайменше 10 метрів, облаштувало його огорожею та здійснювало можливе незаконне видобування бурштину", - інформує прокуратура.


Правоохоронці провели обшуки у місцях здійснення діяльності приватним товариством і виявили 20 мішків незаконно видобутого бурштину-сирцю (на мішках зазначено дату видобування 30-31 жовтня 2019 року). 

Крім того, було виявлено чорнову та фінансово-господарську документацію, мотопомпи, пожежні рукави, шланги, 6 одиниць спецтехніки, у тому числі 4 екскаватори. Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучений бурштин-сирець, мотопомпи, техніку та документи, проводяться необхідні слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.240 (порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку довкіллю, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України проводить  поліція. Процесуальне керівництво здійснює Коростенська місцева прокуратура.



















Поділитись

Новини по темі: