28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі заарештували сепаратистку, яка «зливала» інформацію бойовикам «ДНР»

У Житомирі заарештували сепаратистку, яка «зливала» інформацію бойовикам «ДНР»

  • 28 жовтня, 2019 8:04
У Житомирі взято під варту мешканку Донецької області, яка передавала бойовикам "ДНР" дані розвідувального характеру щодо дислокації та переміщення сил та засобів Збройних сил України на території Донеччини.

Рішення про запобіжний захід у виді тримання під вартою на 2 місяці ухвалив Корольовський райсуд міста Житомира.
 

"Встановлено, що громадянка України, уродженка та мешканка Донецької області, керуючись ідеологічними мотивами, поділяючи погляди та мету учасників терористичної організації "Донецька Народна Республіка", з квітня 2019 року по теперішній час сприяла цій терористичній організації", - повідомляє прокуратура Житомирської області.


Зокрема, підозрювана збирала та передавала відомості розвідувального характеру щодо дислокації, переміщення сил та засобів Збройних сил України та інших збройних формувань, які брали участь в АТО та у подальшому в ООС на території Донецької області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 258-3 КК (створення терористичної групи чи терористичної організації) триває. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
Поділитись

Новини по темі: