25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Українська громада США передала житомирській лікарні необхідне медобладнання. ФОТО

Українська громада США передала житомирській лікарні необхідне медобладнання. ФОТО

  • 25 жовтня, 2019 15:12
Житомирська міська дитяча лікарня отримала медобладнання від української громади Північної Америки. Обладнання медичному закладу передали представники Союзу Українок Америки (США) у рамках Міжнародного гуманітарного проекту «Підтримка Лікарень України». 

Про це «Журналу Житомира» розповіли у Житомирській міській раді.

Гуманітарна допомога містить сучасні апарати, а також багатофункціональні ліжка та витратні матеріали. А саме: монітори - клінічний та діагностичний з показниками життєво важливих функцій, обігрівач, освітлювач, центрифугу, оксигемометр, аптечки для дітей, хірургічні набори тощо. 

Перелік необхідних речей було попередньо погоджено з лікарями.

Довідково: Гуманітарний проект «Підтримка Лікарень України» був започаткований влітку 2014 року, на початку війни на Сході України, з метою доставки медичного обладнання з США в лікарні України в формі гуманітарної допомоги. З метою надання допомоги пораненим бійцям та цивільним, за п’ять років медичний вантаж вартістю 64 млн грн був переданий державним та муніципальним лікарням в Дніпро, Київ та Запоріжжя. У 2019-2022 роках гуманітарний проект «Підтримка Лікарень України» розширює свою діяльність на нові регіони України та сфери медичних послуг.



















Поділитись

Новини по темі: