19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Лікарні Житомирської області отримають ліки проти раку молочної залози

  • 24 жовтня, 2019 11:12
Україна закупила понад 12528 тисяч флаконів препарату проти раку молочної залози, проте лікарні Житомирщини отримають лише 42. Відповідний наказ про розподіл підписаний та опублікований на сайті МОЗ України. 

«Ефективність і якість препарату «ОГІВРІ (Трастузумаб)» підтверджується тим, що він схвалений у країнах із Строгим національним регулятивним агентством (SRA)», - зазначають у МОЗ.

Препарат закуповують півтора десятка європейських держав, зокрема, Німеччина, Франція, Австрія, Швеція та інші.
 

«Раніше ліки з діючою речовиною трастузумаб закуповувалися за ціною 490 доларів за флакон. Тепер закупівлі через міжнародні організації дозволили отримати втричі нижчу ціну – 155 доларів. Це означає, що доступ до безоплатного лікування отримають в рази більше пацієнтів», - додають у Міністерстві.


У МОЗ також наголошують, що якщо ліки є в наявності, а в лікарні з якихось причин відмовляють у їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім'я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики та необхідний препарат.
Поділитись

Новини по темі: