18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Земельна ділянка в обмін на хабар: у Житомирі перед судом постане голова садового товариства

Земельна ділянка в обмін на хабар: у Житомирі перед судом постане голова садового товариства

  • 23 жовтня, 2019 16:22
Голова садівничого товариства обвинувачується в одержанні 1600 доларів США неправомірної вигоди за виділення земельної ділянки у селі Буки Житомирського району.

Як повідомили "Журналу Житомира" у прокуратурі Житомирської області, 65-річному житомирянину "світить" від 3 до 7 років позбавлення
волі.
 

"Установлено, що голова садівничого товариства, 65-річний житомирянин, у відповідь на прохання жителя Житомира щодо виділення земельної ділянки площею 0,15 га у селі Буки для ведення садівництва, поставив вимогу: землю виділить за умови, коли, крім 1000 грн членського внеску для вступу у товариство, ще й особисто йому буде надано 1600 доларів США. А щоб не було ніяких сумнівів та зволікань із наданням зазначеної суми,  він забрав виписаний членський квиток та встановив термін – дві години на доставку коштів, інакше надання ділянки скасує", - пояснюють у прокуратурі.


Поправити своє фінансове становище незаконним способом голові садового товариства не вдалося. Відразу після одержання неправомірної вигоди на суму 1600 доларів США він був затриманий правоохоронцями.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 368-3 КК України вже затверджено та скеровано до Житомирського районного суду.
Поділитись

Новини по темі: