19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Керівництво Держслужби зайнятості отримало «відкат» при будівництві нового центру у Житомирі – ДБР

Керівництво Держслужби зайнятості отримало «відкат» при будівництві нового центру у Житомирі – ДБР

  • 23 жовтня, 2019 9:38
Державне бюро розслідувань підозрює топ-чиновників Державної служби зайнятості України у заволодінні коштами приватного підприємства, яке виграло тендер на будівництво Житомирського обласного центру зайнятості. 

За інформацією Державного бюро розслідувань, чиновники привласнили 800 тисяч гривень.
 

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо виконувача обов’язків Голови Державної служби зайнятості України та його пособників. Маніпулюючи власними посадами та застосовуючи погрози, чиновники в загальному отримали 800 тисяч гривень. До схеми вимагання коштів причетні: виконувач обов’язків Голови служби зайнятості, заступник керівника Департаменту – начальник управління, приватна особа у якості посередника", - інформує ДБР.


Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні тривало 9 місяців. За цей час було проведено понад 30 обшуків, допитано 30 свідків, проведено 3 судові експертизи та інші слідчі дії.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення колишньому в.о. голови ДСЗУ та посереднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Як повідомляв "Журнал Житомира", 19 вересня 2019 року в Житомирі урочисто відкрили нову будівлю міського центру зайнятості, будівництво якого тривало 11 років. На будівництво витратили 48,5 млн грн.

Поділитись

Новини по темі: