27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Винесено вирок дезертиру, який отримав завдання від ФСБ підірвати військову частину на Житомирщині

Винесено вирок дезертиру, який отримав завдання від ФСБ підірвати військову частину на Житомирщині

  • 22 жовтня, 2019 14:03
Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області засудив до 3,5 років позбавлення волі колишнього військовослужбовця, що дезертирував в Росію. Там він отримав завдання від ФСБ здійснити теракт у своїй військовій частині в Бердичеві.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

Встановлено, що гранатометник 26-ї окремої артилерійської бригади (військова частина А3091 в Бердичеві) 15 квітня самовільно залишив місце несення військової служби та незаконно перетнув державний кордон України з Російською Федерацією. У Росії дезертир був затриманий співробітниками ФСБ.
 

"Коли перетинав кордон, його зловили російські прикордонники. Його взяли під варту і півтора місяці він чекав суду. До нього в Брянське СІЗО приїжджали слідчі з адвокатом. Приходили працівники ФСБ, застосовували до нього фізичний, психологічний тиск, вербували, пропонували підірвати військову частину", - зазначені в матеріалах суду свідчення обвинуваченого.


Російський суд покарав українського солдата штрафом в 300 тис. російських рублів і видворив з країни.

В кінці липня дезертир повернувся в Україну, але не вчинив теракт і подав заяву в правоохоронні органи. У результаті в середині жовтня український суд визнав підсудного винним і засудив до 3,5 років в'язниці.
Поділитись

Новини по темі: