20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Бунечко заявив, що вчителям Лугинської ОТГ скоро виплатять 5,5 млн грн зарплати

Бунечко заявив, що вчителям Лугинської ОТГ скоро виплатять 5,5 млн грн зарплати

  • 21 жовтня, 2019 11:51
Найближчим часом вчителі Лугинської ОТГ виплатять заборгованість по зарплатні. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко сьогодні, 21 жовтня.

Він зазначив, що на найближчому засіданні Уряд перерозподілить обсяг освітньої субвенції місцевим бюджетам. Зокрема, додатково виділять майже 5,5 млн грн на виплату заробітної плати вчителям, які працюють у навчальних закладах Лугинської ОТГ.
 

«Невдовзі освітянам Лугинської ОТГ буде виплачено заробітну плату в повному обсязі. З липня поточного року вчителі об’єднаної територіальної громади не отримують свою зарплатню з причини неправильності в розрахунках економічного відділу громади. В результаті бюджет ОТГ недоотримав 5,48 млн грн освітньої субвенції з державного бюджету, який покриває видатки на фонд заробітної плати. На найближчому засіданні уряду буде прийнято рішення щодо виділення необхідної суми для Лугинської ОТГ, що в свою чергу зменшить градус напруги», – зазначив Бунечко.


Проєкт розпорядження «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році» планують затвердити вже до кінця цього тижня.

 Як повідомляв «ЖЖ», 19 жовтня вчителі з 12 шкіл Лугинського району через борги по зарплатні перекрили міжнародну трасу.
Поділитись

Новини по темі: