19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирському полігоні декілька років проводили незаконну вирубку лісу - військова прокуратура

  • 18 жовтня, 2019 8:55
У Житомирському районі на території полігону Десантно-штурмових військ зупинили незаконну вирубку лісу. Про це інформує пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Ділянка у Житомирському районі  була надана для розміщення та постійної діяльності Збройним Силам України. Це територія полігону Десантно-штурмових військ, яка перебуває на обліку у Квартирно-експлуатаційному відділі міста Житомир, тобто її постійним користувачем є Міністерство оборони України. Встановлено, що ці землі були неправомірно включені до акту прийому-передачі цілісного майнового комплексу військового лісгоспу із відання Міністерства оборони України до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів", - пояснюють у військовій прокуратурі

Через це з 2013 року реорганізований військовий лісгосп, який вибув із оборонного відомства, продовжував незаконне ведення лісового господарства на території військового полігону.

За позовом військової прокуратури Житомирського гарнізону Господарський суд Житомирської області заборонив державному підприємству вести лісове господарство та використовувати насадження на землях оборони загальною площею понад 14 800 гектарів.
Поділитись

Новини по темі: