19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • «Мажорна» ДТП під Житомиром: загинула студентка, інша дівчина – в комі

«Мажорна» ДТП під Житомиром: загинула студентка, інша дівчина – в комі

  • 17 жовтня, 2019 18:59
У житомирському райцентрі Попільня розпалюються пристрасті після смертельної ДТП, в якій загинула студентка Анастасія Андрієвська, а ще одна дівчина вже майже тиждень перебуває в комі. Нагадаємо, за останній місяць це вже друга резонансна ДТП в Житомирській області.

Вночі 12 жовтня легковий автомобіль SEAT, яким керував п'яний водій, врізався в дерево на околиці смт Попільня. У салоні автомобіля були 2 дівчини 15 і 16 років і, крім 22-річного водія, можливо, ще 2 хлопця. Постраждали тільки дівчата. 16-річна Настя Андрієвська загинула на місці, 15-річну студентку Київської академії перукарського майстерності Ірину Прищепу з важкими травмами доставили в районну лікарню, а потім перевезли до відділення анестезіології Житомирської обласної дитячої лікарні. Хлопці, які практично не постраждали, з місця події втекли.

Як розповіла тітка загиблої Лариса Андрієвська, страшна аварія за участю 22-річного родича місцевих бізнесменів сталася минулими вихідними. За цей час низка подій, пов'язаних з цією аварією, змусила сім'ю загиблої заявити про нову небезпеку, пише сайт "Сьогодні".

"Моя племінниця Настя разом зі своєю подругою Ірою пішли на дискотеку в сусіднє село, – каже Лариса Андрієвська. – Коли поверталися додому, біля них зупинилася машина і водій запропонував підвезти дівчат. Ті погодилися і сіли в авто. За нашою інформацією, водій був п'яним. На дорозі через високу швидкість він не впорався з керуванням, зніс п'ять дерев і його зупинило лише шосте".


За словами Лариси Андрієвської, від удару Настя та Іра буквально вилетіли через вікна машини.

"Настя загинула на місці, Іра зараз у лікарні в тяжкому стані. Свідок аварії говорить, що водій був у стані сп'яніння. Але від здачі аналізів він тоді відмовився. За рішенням суду водій заарештований поки що на два місяці, але з його боку подана апеляція. Сторона захисту вважає арешт незаконним, алкогольне сп'яніння заперечує. В Попільні винуватця ДТП називають "мажором". Він перед поліцією може проїхати на швидкості 150 км/год і його не зупиняють. У нас про нього говорять, що напідпитку за кермом він був не раз, але все сходило з рук. Побоюємося, що таке може статися і цього разу, тому як з його боку вже звучить, мовляв, він не винен, а насправді лопнуло колесо. ", – розповіла Андрієвська.

 

 Зараз люди в Попільні обурені до межі, готові йти протестувати. Поки що всією Попільнею збирають гроші на лікування Іри, дитина у тяжкому стані.


Анастасія Андрієвська Анастасія Андрієвська загинула в ДТП

 

Адвокат Олександр Тимченко, який представляє інтереси сім'ї Андрієвських каже, що водій відмовився від проходження тесту на алкоголь.

"Погодився здати лише через дві доби. Але суттєво це вже ні на що не вплине", – стверджує юрист.


У поліції Житомирської області стверджують, що мають намір у найкоротші терміни розслідувати цю трагедію.

"У водія брали кров для проведення аналізу. Така експертиза триває до 10 днів, – розповіла нам спікер житомирської облполіції Алла Ващенко. – Відкрито кримінальне провадження. З боку поліції робиться все, щоб розслідування було максимально об'єктивним і пройшло в максимально короткі терміни".


Адвокат підозрюваного, колишній працівник прокуратури Віктор Сливинський, каже, що відповіді на всі питання дасть виключно слідству.

"Якщо є які-небудь звинувачення, то слідство або доведе їх, або спростує. Висновку про те, що мій клієнт був п'яний, в матеріалах кримінального провадження немає. Лікар, який оглядав водія, встановив, що координація рухів не була порушена. Але те, що він (підозрюваний – ред.) не захотів проходити обстеження – це його право, він його використав до того, як я почав займатися цією справою", – сказав Сливинський.


Ігор Сєров, сайт "Сьогодні"

Поділитись

Новини по темі: