20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирський університет ім. Франка урочисто відзначив 100-річний ювілей. ФОТО

  • 17 жовтня, 2019 8:29
Житомирський державний університет імені Івана Франка 16 жовтня відзначив своє 100-річчя. Це найстарший університет Житомирської області. За ціле століття тут отримали освіту понад 100 тисяч педагогів, фахівців в різних галузях та науковців. 

З нагоди ювілею у Житомирському обласному українському музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги святковий концерт.

Під час святкування вручили почесні звання: «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» Тетяні Кутек та «Заслужений діяч науки і техніки України» Наталії Сейко. Кращих викладачів та студентів відзначив почесними грамотами облдержадміністрації.

Довідково: історія створення університету пов'язана із Житомирською чоловічою гімназією, на базі якої 16 жовтня 1919 року було відкрито інститут — перший вищий навчальний заклад у Поліському краї. Він успадкував мaтеріальну базу гімназії, її бібліотеку, музей, метеорологічну станцію. Спочатку називався Волинським вчительським інститутом, а згодом Житомирським педагогічним інститутом.

За всю свою історію він багаторазово перейменовувався. 1926 рік був знаменним в історії інституту. Український народ відзначав 70-річчя з дня народження І. Я. Франка. Уряд України прийняв рішення про присвоєння його імені Житомирському інституту народної освіти. У 1999 році Житомирський педагогічний інститут імені Івана Франка був реорганізований у Житомирський педагогічний університет імені Івана Франка, а в 2004 р. у Житомирський державний університет імені Івана Франка.













Поділитись

Новини по темі: