19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ викрила 100-мільйонну контрабанду брендового одягу: його продавали у Житомирі

СБУ викрила 100-мільйонну контрабанду брендового одягу: його продавали у Житомирі

  • 11 жовтня, 2019 12:35
Служба безпеки України спільно з податковою міліцією блокувала масштабну контрабанду продукції відомих торгових марок в Україну. У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці проводять обшуки на території Житомирщини та інших областей.

За інформацію СБУ, група зловмисників із шести чоловік організувала ввезення в нашу країну великих партій брендових товарів з приховуванням від митного контролю без сплати відповідних платежів.

"Організатори протиправної схеми закуповували продукцію в Італії, Німеччині і країнах Балтії. Перед доставкою в Україну товар завозився на склади на території Польщі. Ділки переправляли вантажі через кордон двома способами: 20-тонними фурами, які в'їжджали нібито порожніми, згідно з підробленими документами, або перевозили на мікроавтобусах дрібними партіями. Зокрема, на кожній з вантажівок учасники схеми заробляли по 40 тисяч доларів. Ввезену контрабанду ділки реалізовували за готівку через одну з відомих торговельних мереж, яка має понад десять магазинів в Києві, Полтавській, Сумській, Київській та Житомирській області", - інформує пресцентр СБУ. 

Продукцію, яку не вдалося продати через торговельну мережу, та неліквідний товар організатори реалізовували через Інтернет-магазини. 
 

"Наразі правоохоронці проводять понад 40 обшуків у місцях зберігання та реалізації контрабандного товару, у банківських установах, де були відкриті рахунки організаторами схеми, за місцем проживання, в транспортних засобах учасників злочинної схеми на території Полтавської, Сумської, Київської, Житомирської, Львівської областей та у Києві", - додають у Службі безпеки України. 


За результатами слідчих дій, вилучено 640 тисяч доларів США, 222 тисячі євро та 390 тисяч гривень, брендовий одяг, взуття та аксесуари орієнтовною вартістю понад 100 мільйонів гривень. Також виявлено чорнові записи, фінансово-господарські документи підконтрольних комерційних структур, бланки з відбитками їх печаток та штампи фірм-нерезидентів, які доводять проведення оборудок.





Поділитись

Новини по темі: