24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Чоловік втратив 90 тисяч гривень, намагаючись в інтернеті купити автомобіль

Чоловік втратив 90 тисяч гривень, намагаючись в інтернеті купити автомобіль

  • 10 жовтня, 2019 13:46
Упродовж минулої доби жителі Житомира и області постраждали від дій шахраїв, утративши значні суми грошових збережень. Житель Бердичева втратив на "купівлі" в інтернет-мережі автомобіля 90 тисяч гривень, а житомирянка за оформлення "бонусної картки" заплатила шахраям 9 тисяч гривень.

"9 жовтня до Бердичівського відділу поліції надійшла заява 44-річного жителя райцентру про шахрайство. Правоохоронцям чоловік розповів, що мав намір купити автомобіль і для того скористався одним із спеціалізованих сайтів продажу товарів у мережі Інтернет. Визначившись і поспілкувавшись із продавцем по телефону, домовились про попередню оплату. Відтак на вказаний фактично невідомим абонентом банківський рахунок чоловік перерахував майже 90 тисяч гривень", - пояснюють у поліції. 

Після того зв'язок із продавцем безнадійно обірвався, чоловік звернувся до поліції.

Ще один випадок шахрайства стався у Житомирі. 78-річна жінка пожалілась правоохоронцям на ошуканство, унаслідок якого вона втратила свої збереження. 
 

"За словами пенсіонерки, уранці на її мобільний зателефонувала нібито представниця відомої торговельної мережі магазинів. За тими відомостями, що невідома абонентка нав’язала літній жінці, вона стала учасницею фантастичного розіграшу бонусної картки, яка дозволить придбати у магазині будь-які товари. Однак сума витрат буде лімітована наявними у потенційного учасника готівкових коштів і доступна при умові наочної демонстрації їх так званим організаторам акції", - інформують правоохоронці.


Бабуся назвала адресу свого проживання і вже через чверть години під під’їздом зустрілась з невідомими чоловіком і жінкою. Їм вона показала конверт, в який поклала 9 тисяч гривень. "Добродії" повернули пакунок пенсіонерці, поклавши у середину ту саму бонусну картку. 

Коли житомирянка дісталась до магазину, його продавці категорично заперечили існування подібної акції. До того ж у конверті замість своїх грошей бабуся виявила нарізаний папір.

Обставини обох випадків і причетні до злодіянь особи встановлюються у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ.
Поділитись

Новини по темі: