20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На півночі Житомирщини «чорні» лісоруби вирізали соснові ліси

  • 7 жовтня, 2019 11:03
У в Олевському та Овруцькому районах Житомирщини викрито лісорубів, які провели незаконну вирубку багаторічних сосен. Автомобілі, якими перевозились лісоматеріали, разом з вантажем вилучені до відділень поліції. Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"Працівники чергового наряду сектору реагування патрульної поліції спільно з представниками лісової охорони на узліссі поблизу с. Юрове Олевського району виявили автомобіль ЗІЛ-131, завантажений деревиною. За кермом знаходився 36-річний місцевий житель", - пояснюють правоохоронці. 


Як з’ясувалось, жодних документів на свіжозрізані колоди сосни чоловік не мав. Натомість неподалік було виявлено місце незаконної порубки. 

Ще одного підпільного лісоруба затримали на лісовій дорозі неподалік с. Бережестя Овруцького району. Лісник місцевого лісгоспу виявив вантажівку КРАЗ із колодами сосен і повідомив про це до поліції. Під час перевірки на місці події з’ясувалось, що незаконну порубку дерев здійснив 55-річний овручанин. 

В обох випадках усі обставини правопорушень встановлюються у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України.
Поділитись

Новини по темі: