19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • «Зрада відміняється»: президент Зеленський відреагував на масові протести в Україні. ВІДЕО

«Зрада відміняється»: президент Зеленський відреагував на масові протести в Україні. ВІДЕО

  • 4 жовтня, 2019 8:46
  • 1
Президент України Володимир Зеленський заявив, що поважає право громадян на протест, однак закликав їх не піддаватися на провокації окремих політиків.

У такий спосіб глава держави відреагував на мітинги в Києві через "формулу Штайнмайєра". Звернення політика було поширене пресслужбою Офісу президента, передає "Обозреватель".

За словами Зеленського, жодних угод із представниками "ДНР" і "ЛНР" підписано не було.

"Я поважаю конституційне право кожного громадянина на протест. Я чую вас, і повірте, я ніколи не здам Україну", – сказав він.
 

"Водночас я дуже прошу усіх зважено і спокійно підійти до ситуації та не піддаватись на маніпуляції і провокації деяких осіб. Вони дуже хочуть використати вас, і повернути собі можливість грабунку, стати жертвами політичного переслідування та уникнути кримінальної відповідальності. Цього не буде. Все буде Україна!", – додав Зеленський.


Він також наголосив, що новий закон про особливий статус Донбасу буде враховувати "червоні лінії" і громадську думку.

 


Як пояснив президент, "формула" визначає, коли має запрацювати закон про особливий статус Донбасу. Він зазначив, що узгодження "плану Штайнмайєра" було умовою проведення зустрічі в "нормандському форматі".

Нагадаємо, раніше РосЗМІ поширили інформацію про те, що українська делегація нібито, як і інші учасники переговорів у Мінську, підписала гучний план щодо Донбасу – "формулу Штайнмайєра". Після цього президент України Володимир Зеленський провів терміновий брифінг, на якому повідомив, що Україна узгодила, але не підписала "формулу". Він пообіцяв, що "капітуляції не буде".

1 і 2 жовтня незадоволені підписанням "плану Штайнмаєра" українці вийшли на акції протесту під будівлю Офісу президента та на Майдан Незалежності. Акція протесту пройшла також у Житомирі.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Іван Комаровський
4 жовтня, 2019 9:28:38

Щось про повернення Криму він нічого не сказав.