26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Майже 80 літаків прилетіли в Житомир на авіазліт імені Корольова. ВІДЕО

Майже 80 літаків прилетіли в Житомир на авіазліт імені Корольова. ВІДЕО

  • 30 вересня, 2019 8:58
Сильний вітер і дощ не зіпсував свята малої авіації у Житомирі. Вже традиційно на місцевому аеродромі пройшов авіазліт імені Корольова, котрий цього року став ще й міжнародним.

Авіазліт імені Корольова – один з найбільших в Україні. Цього року злетілося майже 80 літаків, ідеться в сюжеті ТСН.

Глядачі побачили вищий пілотаж від чинного чемпіона світу киянина Тимура Фаткуліна  та ефектний захід на посадку одразу трьох літаків. Крізь грози та тумани з Риги в Житомир прорвалися чотири латвійські екіпажі. 

"Ми долетіли добре, погода не балує, ми готові до свята", - розповів пілот з Латвії Олег Хоронеко. 

Вже за годину латвійці вразили своєю майстерністю. Незважаючи на сильний вітер, у повітрі їхні літаки ніби прив’язані один до одного.

Як отримати ліцензію, де купити літак, який взяти – усе це розпитували гості свята у досвіченого пілота та відомого відеоблогера Володимира Васильєва. 
 

"Дуже багато нових хлопців, які запитують, як навчитися літати, де можна навчитися. Тому ми проводимо таку велику агітацію, що Україна – держава, яка хоче літати, може літати і буде літати", - розповів організатор заходу Леонід Крігер. 


Цьогорічний зліт закінчився незвично – реконструкцією бою часів Другої світової за участі німецького штурмовика місцевого виробництва "Юнкерс Ю-87".
 
Поділитись

Новини по темі: