29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі затримується реконструкція набережної: є проблеми з фінансуванням. ФОТО

У Житомирі затримується реконструкція набережної: є проблеми з фінансуванням. ФОТО

  • 23 вересня, 2019 12:58
Першу чергу реконструкції набережної річки Тетерів в житомирському парку Гагаріна не встигли завершити до 1 вересня, ба більше, є вірогідність, що роботи не закінчать навіть до початку зими.

Про це в коментарі Times.ZT повідомив начальник управління капітального будівництва Вячеслав Глазунов. 
 

"Наразі є дві черги робіт, а також виникло питання щодо Шодуарівських сходів. Це об’єкт архітектурної спадщини й погодження його ремонту проходило через Київ, що вплинуло на проведення ремонтних робіт. Тому від підрядника надійшов лист, що реконструкція відтерміновується та внесено зміни до проекту ремонту. До кінця поточного року роботи по реконструкції в повному обсязі точно не будуть завершені. Стосовно сходів, то їх навіть не починатимуть у 2019 році. А ось ділянка, де розташовані альтанки й покладена тротуарна плитка, а також частина набережної, де будуть встановлені зони відпочинку – до зими вже буде завершеною", – обіцяє Глазунов. 


Начальник управління розповідає, що однією з вагомих причин відтермінування ремонту була затримка коштів, які у співвідношеннях виділяються від Європейського Союзу, міського бюджету, ДФРР та інших. 

"Кошти повинні були прийти в травні, але на даний час ще не поступили. Зараз є розпорядження, яке було підписане минулого тижня про виділення потрібної суми. Проте у період з травня по сьогоднішній день ремонтні роботи не зупинялись, а робітники отримували свою заробітну плату", – розповів Вячеслав Глазунов.

Роботи з реконструкції набережної виконує ДП "Фаворит ОПТ "ЗАТ "Фаворит". На сьогоднішній день виконано робіт і замовлено обладнання на суму більше 6 млн грн, а від замовника, тобто УКБ, надійшло лише 1,5 млн грн.

Нагадаємо, на реконструкцію набережної уздовж річки Тетерів Європейський Союз виділив Житомиру 12 млн гривень. Вартість першої черги реконструкції оцінюється в 33,6 млн гривень.











ФОТО: Times.ZT
Поділитись

Новини по темі: