20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд виніс покарання злочинній групі, яка напала на житомирянку в 2015 році

Суд виніс покарання злочинній групі, яка напала на житомирянку в 2015 році

  • 13 вересня, 2019 15:47
Суд виніс покарання злочинній групі, яка у вересні 2015 року скоїла розбійний напад зі зброєю на житомирянку та викрала її. Про це "Журналу Житомира" повідомили у прокуратурі Житомирської області

"Діючи за розробленим планом, у вересні 2015 року злочинці, використовуючи вогнепальну та холодну зброю, напали на мешканку Житомира. Зокрема, вислідивши увечері, коли жінка під’їхала до свого будинку і вийшла з автомобіля, вдарили її в обличчя, та, застосувавши насильство, яке є небезпечним для життя та здоров’я, незаконно заволоділи її автомобілем марки Volkswagen Tiguan та вивезли за місто, де, погрожуючи зброєю, примусили назвати код від сигналізації будинку", - розповідають у прокуратурі.


У подальшому один з нападників залишився із потерпілою, у той час, коли інші поїхали грабувати будинок. Саме там, "на гарячому", їх затримали правоохоронці, які виїхали до місця пограбування, оскільки у будинку спрацювала сигналізація.

Вироком Богунського районного суду м. Житомира від 15 квітня 2019 року за організатора злочинної групи засуджено до 8 років 3 місяців, двох співвиконавців - відповідно, до 8 років і 1 місяця та до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна. Ще одну співучасницю групи було засуджено до 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Прокуратура Житомирської області подала апеляцію. У вересні за результатом розгляду Вінницький апеляційний суд скасував вирок першої інстанції стосовно організатора злочинної групи та постановив новий – позбавлення волі строком на 12 років 1 місяць.

Стосовно трьох інших учасників злочинної групи вирок першої інстанції залишено без змін.
Поділитись

Новини по темі: