24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Поліція повернула храму викрадену чудотворну ікону. ФОТО

  • 12 вересня, 2019 13:03
12 вересня у Головному управлінні Нацполіції Житомирщини передали настоятелю храму ікону Божої матері, викрадену у Київській області. За словами священнослужителя, ікона має золоте напилення, а її вага складає 40 кілограмів.

"Цю ікону прихожани нашого храму називають чудотворною. Вона стародавня, дерев’яна і написана на мішковині із золотим напиленням, а важить 40 кілограмів. Ніхто не знає, як і коли вона з’явилась у нашій церкві. Але за знану її історію ікону викрадали тричі. Однак щоразу вона поверталась до нас", - розповідає про святиню настоятель Свято-Успенського храму с. П’ятигори Київщини Анастасій Мазурок.

Утретє цінну святиню з церкви було викрадено наприкінці травня 2019-го року. Нагадаємо, тоді у Житомирській області було затримано 30-річного чоловіка, причетного до понад 40 крадіжок з храмів по всій території країни.

Серед вилучених з його автомобіля речей була і унікальна ікона Божої матері. Поліцейські вилучили її разом з іншими виявленими культовими предметами. Після проведеної мистецтвознавчої експертизи було прийнято рішення про повернення святині до храму.



Поділитись

Новини по темі: