26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • П'ятий день гасять сміттєзвалище на Житомирщині: рятувальники підозрюють підпал. ФОТО

П'ятий день гасять сміттєзвалище на Житомирщині: рятувальники підозрюють підпал. ФОТО

  • 12 вересня, 2019 9:36
Рятувальники 5-й день гасять сміття на полігоні твердих побутових відходів в Бердичіві, що зайнялось окремими осередками ще 8 вересня. Труднощі у гасінні пожежі насамперед, додають суха погода, сильний вітер і складність у підвозі води.

Крім того, гасіння ускладнюється також неможливістю під’їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі.

"Нині пожежа все ще діє, техніка працює і рятувальники тримають її під контролем. Хоча  площа горіння дещо менша, але осередки виникають в іншому місці. Фахівці ДСНС постійно заливають тління, однак процеси горіння відбуваються всередині звалища на глибині 2 метрів, що унеможливлює доступ води безпосередньо до осередків горіння", - пояснюють у ДСНС.

Начальник Бердичівського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Шевчук припускає, що причиною пожежі є підпал. Він аргументує це тим, що самостійно сміттєзвалище так загорітися у 3-х місцях одночасно не могло. Однак остаточну причину з’ясують правоохоронці.

Наразі ситуація контрольована. Загрози розповсюдженню пожежі немає. 





Поділитись

Новини по темі: