25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Для боротьби з незаконним видобутком бурштину в Житомирській області створили спеціальну рейдову групу

Для боротьби з незаконним видобутком бурштину в Житомирській області створили спеціальну рейдову групу

  • 4 вересня, 2019 13:05
Нацполіція створила спеціальну моніторингову группу, ціль якої протидіяти нелегальному видобутку бурштину у північних районах Житомирської області.
 

"У північних районах області постійно працюють додатково залучені підрозділи поліції та нацгвардії, завдання яких виявляти та припиняти, а також попереджувати факти несанкціонованого видобутку сонячного каміння", - поясннють у поліції.


Ці сили дислокуються у лісових масивах і працюють на так званих блок постах, розміщених на дорогах, що ведуть до місць можливих копалень.

У перший же день роботи неподалік с. Обища поліцейські затримали чотирьох копачів-нелегалів, які розмивали грунт у пошуках бурштину.

"Наша моніторингова група працюватиме постійно і щодня за іншим маршрутом. Ми плануємо охопити усі місця можливого видобутку на території північних районів Житомирщини", - розповів керівник рейдувальників.

Нагадаємо, 12 серпня в Житомирську область приїхав президент України Володимир Зеленський. Під час візиту він підняв питання незаконного видобутку бурштину та порадив керівникові обласної поліції написати заяву на звільнення. В кінці серпня Печененко був звільнений з посади начальника Нацполіціі в Житомирській області.
Поділитись

Новини по темі: