19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Ми потрібні нашому місту»: митці Житомира просять владу не виганяти їх з Михайлівської або облаштувати нове місце

«Ми потрібні нашому місту»: митці Житомира просять владу не виганяти їх з Михайлівської або облаштувати нове місце

  • 3 вересня, 2019 8:55
У Житомирі на розі вулиць Михайлівської та Лятошинського протягом багатьох років діяла імпровізована алея художників та майстрів ручної роботи. Після реконструкції вулиць ця традиція змінилась і митців все рідше можна зустріти на головній пішохідній вулиці Житомира.

За словами житомирянки Оксани Любченко, влада міста проганяє художників з Михайлівської та вимагають оформити документи ФОП. Тому вона пропонує створити у місті нову алею для митців, на якій художники та іншій майстри могли безкоштовно чи за символічну плату продавати свої роботи.

Відповідну петицію житомирянка зареєструвала на сайті міськради. 
 

"Житомир – чудове та цікаве місто, але на жаль, влада Житомира чомусь викорінює одну із найцікавіших туристичних цікавинок, а саме – алею художників та майстрів ручної роботи. У кожному місті України місцева влада опікується, береже та пишається своїми майстрами, та на жаль не в Житомирі. Нас проганяють з вулиць та вимагають документи ФОП, який ми ,майстри, не зможемо відкрити навіть при найбільшому бажанні. Так як фізично просто не встигнемо зробити багато виробів.

Для прикладу в м. Бердичів місце для майстра коштує 9,87грн., у Коростишеві оплату не беруть взагалі, Коростень – символічна плата, Кривий Ріг – безкоштовно, Полтава має власну алею майстрів на головній вулиці – безкоштовно. Західна Україна – осередок майстрів. А про райони і говорити нічого, там на майстрів чекають з нетерпінням, радістю та звісно безкоштовно.

Пропонуємо створити ще одне туристично цікаве місце для житомирян та гостей міста. Створити алею майстрів на людній вулиці Житомира (наприклад Майдан Корольова чи міський парк)та облаштувати скромні але привабливі місця для майстрів і дозволити продавати свої вироби ручної роботи на усі свята, вихідні та деякі будні дні.

Ми – окраса міста, ми цікаві для туристів і гостей міста, ми потрібні нашому місту і готові вносити символічну плату в бюджет нашого чудового Житомира", - йдеться в онлайн-петиції.


Підписати онлайн-петиції можна тут. Щоб ініціативу розглянула в мерії, вона повинна зібрати 300 підписів за 30 днів.
Поділитись

Новини по темі: