29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція закликає житомирян бути пильними: почастішали випадки телефонного шахрайства

Поліція закликає житомирян бути пильними: почастішали випадки телефонного шахрайства

  • 30 серпня, 2019 16:28
У Житомирі та області почастішали випадки, коли до поліції звертаються громадяни, ошукані псевдобанківськими працівниками. Схеми, якими, користуються шахраї, з різних сценаріїв зводяться до однієї мети – дізнатись персональні відомості по картковому рахунку клієнта фінансової установи. 
 

"Часто абоненти називаються представниками служби безпеки того чи іншого банку і повідомляють про якісь негаразди з карткою клієнта. У ході подальшого спілкування дізнаються номер платіжного засобу і рахунку, а також іншу конфіденційну інформацію. Це дає змогу зловмисникам використати усі відомості для своєї вигоди", - зазначають у поліції. 


Що їх ошукали, власники карток розуміють уже після отримання смс-повідомлення про зняття коштів з їх рахунку.
    
Такі випадки кваліфікуються поліцією за ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Подібних неприємностей можна уникнути, дотримуючись елементарних правил безпеки. У першу чергу, запам’ятайте, що реальним банківським працівникам не потрібна ваша персональна інформація. Усі необхідні дані для забезпечення безпеки ваших рахунків і карток вони вже мають. Додаткові відомості важливо зберігати у таємниці і не розголошувати їх стороннім, ким би вони себе не називали, особливо по телефону. 

Поліція закликає громадян критично і упереджено ставитись до пфдозрілих смс-повідомлень про блокування банківських карток. Не поспішайте з вирішенням проблемних питань у розмові з абонентами, у справжності яких ви сумніваєтесь. Будьте обережними під час здійснення будь-яких фінансових операцій.
Поділитись

Новини по темі: