29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирські підлітки «вбивають» новий ігровий майданчик, відкритий всього 3 місяці тому. ФОТО

Житомирські підлітки «вбивають» новий ігровий майданчик, відкритий всього 3 місяці тому. ФОТО

  • 29 серпня, 2019 15:34
  • 1
3 місяці назад у центрі Житомира відкрили сучасний спортивний інклюзивний майданчик. За свій недовгий термін існування майданчик вже вдосталь натерпівся від відвідувачів - юних житомирян, котрі руйнують гойдалки та не бережуть майно громади.

Як повідомляє сайт Житомир інфо, останній випадок трапився днями - з «інклюзивної» гойдалки на майданчику зникли гвинти на опорі.
 

«Самі гвинти не повилазять, вони масивні, їм хтось «допоміг». Причому вже другий раз за цей тиждень. Перший раз наші люди міняли їх у вівторок, 27 серпня, а сьогодні знову повідомили, що нема. Зараз туди поїхали працівники ремонтувати… Нам болить – воно ще офіційно не передане на наш баланс, але ми мусимо їх ремонтувати. І головне, що ламають самі діти, підлітки, які там гойдаються по 20 чоловік», - обурюється Анатолій Фільчук, керівник Житомирського міського культурно-спортивного центру, який є балансоутримувачем майданчика.


Керівник Центру каже, що телефонував з цієї проблемою до начальниці управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міськради Ірини Ковальчук. З його слів, дерев’яний пандус, який у червні 2019 року встановили замість металевого, теж «винесли».

Ірину Ковальчук також непокоїть ситуація з майданчиком. Вона каже, що має доступ до відео з камер, які встановлені на його території. Вирвані гвинти можуть бути наслідком перевантаження гойдалки, на яку замість 2-3 людей сідає цілий гурт.
 

«Ми вже втомилися від таких повідомлень, хоча неодноразово вішали таблички з попередженням і проханням берегти майно громади. Щоранку туди виходять працівники МСУЦ, передивляються і ремонтують механізми. Ми переглядали відео і не побачили, щоб хтось зумисно розбирав конструкцію. Зате побачили купки підлітків – то одних, то інших, які абсолютно не дотримуються ніяких норм навантаження, гойдаються по 10-20 чоловік і розгойдуються з шаленою силою. Такої експлуатації не витримає жодна конструкція. Якщо після сьогоднішнього ремонту гвинти знову щезнуть, ми будемо змушені забрати гойдалку на довгостроковий ремонт і думати, як зробити так, щоб вони не викручувались», - сказала Ірина Ковальчук.


На нецензурну лайку та споживацьке ставлення до майданчика нарікають і користувачі соцмереж. Начальниця управління закликає житомирян не мовчати, якщо вони стали свідками неналежного ставлення підлітків до спільного майна, а батьків – удома пояснювати дітям, що гойдалки встановлені за рахунок платників податків, і це майно потрібно берегти.

Нагадаємо, спортивний інклюзивний майданчик відкрили 25 травня. Він знаходиться у центрі Житомира по вул. Київській, 13, за кінотеатром «Україна».









Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

29 серпня, 2019 21:29:06

Ну треба зробити належним чином