29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • «Будемо жити і процвітати»: про що говорив новий голова Житомирської ОДА на першій пресконференції. ФОТО

«Будемо жити і процвітати»: про що говорив новий голова Житомирської ОДА на першій пресконференції. ФОТО

  • 28 серпня, 2019 16:43
28 серпня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зустрівся з місцевими представниками ЗМІ. За його словами, це була перша в його житті пресконференція.

Як пише Житомир інфо, голова облдержадміністрації поділився планами на найближчий час, рішеннями щодо кадрових змін та реорганізацію ОДА. Свій виступ він розпочав з заяви про непричетність до корупційних оборудок.
 

«Як тільки виникла інформація звідкись, що я маю бути призначений заступником голови СБУ, в інтернеті з'явилася передрукована інформація від 2015 року стосовно моїх можливих корупційних оборудок. За 23 з половиною років служби в органах державної безпеки України я ні разу не був причетний до жодних корупційних скандалів. Кожне слово, яке було надруковане у 2015 році, має свої авторів, які були зацікавлені у компрометації мене», - зазначив Віталій Бунечко.


Після чого заявив про кадрові рішення. Зокрема, Віталій Бунечко розповів, що має три заяви на звільнення від заступників. Також залишити посади було запропоновано начальнику управління дорожього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роману Крисюку та начальнику Служби автодоріг у Житомирській області Геннадію Савченку.

Крім цього, голова облдержадміністрації наголосив, що Житомирщина є єдиною областю, де немає жодного голови РДА, та запросив усіх свідомих подавати документи на проєкт «Соціальний ліфт». Також очільник області попередив про несподівані перевірки районів.
 

«Я буду відвідувати несподівано райони, і новим очільником раджу перейматися проблемами, які є у районах, так як я обіцяю перейматися проблемами області. Я вже відвідав Ємільчинську ОТГ разом з народним депутатом Дмитром Костюком. Ми поїхали подивилися на підприємства, послухали проблеми, які існують в інвесторів, дивилися на розвиток територіальної громади. Я заїхав у санаторій «Тетерів», де проживають 107 переселенців», - говорить Віталій Бунечко.


Журналістам він розповів про свою робочу поїздку в Попільню. За його словами, до нього звернулися представники Квітневої сільської ОТГ, які розповіли про неякісний ремонт школи.

«Послухав причини, чому так відбувається. Послухавши, що підрядникам не вистачає 1 млн 400 тис. грн, щоб зробити, власне кажучи, люди, які постійно працюють з ОДА, могли доробити, а ми би дофінансували. Тепер діти підуть до школи там, де зараз грибок. Але найближчим часом намагатимемося все зробити та довести до ладу Квітневу школу», - розповів новий голова ОДА.

Також Бунечко зазначив, що на Житомирщині будуть боротися з корупцією.

«Носити нікуди не потрібно, квітки продавати ніхто не буде. Ми наведемо лад у бурштиновому хаосі і в інших хаосах, які існують», - зазначив голова ОДА.

Серед пріоритетів в роботі голова ОДА називає завершення процесу децентралізації.
 

«Дуже приємно, що унікальна Житомирщина є лідером у створені ОТГ. Не будемо втрачати темп. Пообіцяв закінчити децентралізацію - закінчимо. Не знаю, скільки мені часу відведено, буду максимально робити все. Будемо розбиратися з кожним, неспроможні ОТГ будемо долучати до більш фінансово стабільних. Будемо жити і процвітати», - підбадьорює Віталій Бунечко.


Як повідомляв «Журнал Житомира», голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка в Олевську представив Президент України Володимир Зеленський.

















Поділитись

Новини по темі: