23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Подаруй життя замість квітів» - житомиряни організували акцію до свята 1 вересня

«Подаруй життя замість квітів» - житомиряни організували акцію до свята 1 вересня

  • 26 серпня, 2019 13:31
"Наближається 1 вересня. Урочистий початок шкільного року, лінійка, особливо для першокласників - велике свято", - пише житомирянин Ян Ружичка.

Наша сім'я в 2017 році теж чекала на це свято, дочка повинна була піти в перший клас, а син - в третій, обидва в 25-й ліцей м. Житомира. Але усі ці плани поміняв серйозний діагноз сина: апластична анемія, надважка форма. Хоча у нас вже все було готово до школи (форма, шкільне приладдя), а в подарунок учителеві планувався великий букет квітів. Це вже традиція - дарувати квіти учителям на 1 вересня. Але я був вимушений подзвонити нашій вчительці, що ні син, а ні дочка в школу не підуть, оскільки наша сім'я переїхала на другу батьківщину - Чехію для термінового лікування сина. Думаю, для нашої вчительки тоді був би самий кращий подарунок, якби ми прийшли в школу. 

Дуже б хотілося, щоб Ви приєдналися до акції, яку проводить житомирський благодійний фонд "Разом за життя". Сенс простий. Замість купівлі квітів для вчителя, подаруєте цю суму грошей школяру Колі Сізухіну. Я упевнений, що жодна вчителька не образиться, і такий вчинок жодним чином не знижує важливість учителів. Навіть найкрасивіший букет незабаром пов'яне. Але є можливість врятувати життя хлопчикові, дати йому цей шанс на довге і щасливе життя. Думаю, що будь-який вчитель оцінить такий вчинок. 
 

Хто такий Коля Сізухін?


Коля Сізухін - це 14-річний житомирянин, який також, як і мій син, захворів на апластичну анемію в надважкій формі. Коля - учень 24-ої школи Житомира. Коля, звичайно, хоче жити. 

Коля Сізухін

Що таке апластична анемія? 


Апластична анемія насправді не анемія. Анемія - цей тільки наслідок повної відмови роботи кісткового мозку. Якщо коротко розповісти, то організм не виробляє усі типи клітинок крові, ні еритроцити, ні лейкоцити, ні тромбоцити. Якщо апластичну анемію не лікувати, вона призведе до повільної смерті. Імунна система без білих клітинок практично не працює, і будь-яка інфекція може бути летальною. Першою лінією лікування є пересадка кісткового мозку від спорідненого донора. Якщо такого донора немає, пробується хіміотерапія (hATG або rATG). Якщо це не спрацює, єдина можливість для рятування життя, це пересадка кісткового мозку від неспорідненого донора. Вирішувати усе потрібно швидко, оскільки кожне переливання компонентів крові зменшує шанс на успішну пересадку. 
 

Навіщо потрібні Колі гроші? 


У Колі не спрацювала хіміотерапія, тому потрібна пересадка кісткового мозку від неспорідненого донора. На жаль, в Україні такого роду пересадки не роблять, і Колі треба поїхати у Білорусію. Саму пересадку сплатить МОЗ України, яке видало гарантію. Але сама пересадка - це ще не усе. Потрібна підготовка і тривала реабілітація, як мінімум півроку у Білорусії. Сім'ю чекає багато витрат, включаючи проживання недалеко від лікарні. Насправді тут важливий момент, потрібні нормальні умови проживання. Не те, щоб люкс, а просто мати можливість відпочити від стресу. А стресу буде багато. Коли Колю випустять з лікарні, треба буде жити десь недалеко від лікарні і мати можливість дотримуватися умов строгої гігієни. Це дуже важливі чинники для одужання. Витрат багато, грошей немає. Сім'я вже і так у боргах. Але борги можна потім повернути, а життя - ні. 
 

Чому я цим займаюся? 


Цей діагноз настільки рідкісний і специфічний, що він об'єднує людей. У нас була можливість поїхати в Чехію і лікувати дитину за рахунок державної страховки. Але також було багато сторонніх витрат, і нам допомогло багато друзів. Тому хотілося б допомогти комусь іншому. Оскільки ситуацію Колі я розумію як ніхто інший. Одного маленького житомирянина зробила апластична анемія ангелом в 2018 році. Дуже б хотілося, щоб Коля отримав свій шанс. 
 

Як можна конкретно допомогти хлопчикові?


Якщо ви батьки
  • Замість купівлі квітів на перше вересня, пожертвуйте цю суму грошей - Колі. (Внизу вказані реквізити). 
  • Якщо ви ведете групу вашого класу у вайбері, напишіть іншим батькам про цю акцію. 
  • Домовтеся з іншими батьками вашого класу, купіть вчительці один красивий букет квітів, а інші гроші пожертвуйте Колі. 
  • Поширюйте цей пост на своїй сторінці в Facebook або на сторінці Вашої школи. 

Якщо ви вчитель
  • Повідомте батькам ваших учнів про цю акцію. Скажіть їм, що Вам не треба стільки квітів, вам вистачить одного букета і зробіть хороший вчинок на благо Колі. 
  • Будь ласка, повідомте про цю акцію іншим вчителям. 
  • Поширюйте цей пост на своїй сторінці в Facebook або на сторінці Вашої школи. 

Якщо ви директор школи
  • Будь ласка, повідомте вчителям Вашої школи про цю акцію і попросіть їх передати інформацію батькам в їх класах. 
  • Якщо Ви даєте згоду на можливість збору грошей у вестибюлі Вашої школи на 01 вересня, контактуєте Людмилу Свободу за зазначеними знизу контактами. 

Якщо ви житомирянин
  • Поширюйте цей пост на своїй сторінці в Facebook. 
  • Якщо ви знайомі з вчителями або батьками учнів, повідомте їм про цю акцію. 
  • Звичайно можете зробити будь-яке пожертвування на рахунок Колі. 
Коля Сізухін

Яка мета?


Мета у нас зібрати 5000 у.o. , це сума приблизного розрахунку витрат сім'ї на пів року проживання в Білорусії. 

 

Хто проводить акцію?


Благодійна організація «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя»
10014, Україна, м Житомир, вул. Мала Бердичівська, будинок. 25, к. 101
Контактна особа: Людмила Свобода, тел. : +38(098)3075340 

Facebook: https://www.facebook.com/razomztua/

Більше інформації про Колю й підтверджуючі документи: https://www.facebook.com/razomztua/posts/2502712416453415
 

Які реквізити для пожертвування?


Оплата переводів за номером картки:
  • Карта (ключ до рахунку - Свобода Людмила Францівна)
  • БО «Разом до життя»:5169 3305 0913 4190 
  • Призначення платежу - коментар: Для Колі Сізухіна

Оплата за реквізитами на банківський рахунок:
  • Номер рахунку: 26004060270788
  • Одержувач: БО «Разом до життя»
  • Код ЄДРПОУ: 37446179
  • Банк одержувача: Приватбанк
  • Призначення платежу: цільова благодійна допомога для лікування Сізухіна Миколи.

З будь-яких питань, контактуйте Людмилу Свободу по тел. : +38 (098) 3075340. 

 

Поділитись

Новини по темі: